» Van sites » Speciaal »PVC buisboorpomp

PVC buisboorpompIk verwelkom alle fans om te knutselen, ik stel voor om de instructies te overwegen voor het maken van een eenvoudige pomp van afvoerbuizen doe het zelf. Zelfgemaakt aangedreven door een boor, hangt de hoogte van het water af van hoe de propeller te maken. Met een eenvoudige waaier, zoals bij de auteur, geeft het zelfgemaakte product een gestage stroom water, het zal voldoende zijn om de auto te wassen of de tuin water te geven als de waterbron dichtbij is. Voor de fabricage van de pomp gebruikte de auteur een draaibank, maar je kunt er helemaal zonder. Als het project je interesseert, stel ik voor om het in meer detail te bestuderen!

Door de auteur gebruikte materialen en hulpmiddelen:

Materiële lijst:
- afvoerbuizen;
- T-stuk voor pijpen;
- twee pluggen voor de buis;
- conisch deel voor buizen;
- een stuk rubber van een autocamera of iets dergelijks;
- stalen staaf voor de as;
- plaatstaal voor de fabricage van de waaier;
- twee noten;
- lijm voor PVC.

Gereedschapslijst:
- een ijzerzaag voor metaal;
- draaibank;
- boren;
- molen;
- hulpmiddel voor draadsnijden;
- schaar.

Zelfgemaakt productieproces:

Eerste stap. De zaak in elkaar zetten
We monteren het pomphuis, om te beginnen nemen we een T-stuk en plakken er een stuk pijp in. Lijm een ​​kegelvormig deel aan de uitlaat van de pomp om de uitgang te versmallen. Dan lijmen we desgewenst nog een stukje pijp zodat je de slang kunt aansluiten.

Stompen worden aan beide uiteinden van de pomp geplaatst, ze zullen ook dienen als ondersteuning voor de as, ze hoeven nog niet te worden gelijmd.
Stap twee As en waaier
We maken de as voor de pomp, de auteur gebruikte een lange stalen staaf. Aan het einde van de stang moet je het metaal slijpen en de draad onder de moer afsnijden, de waaier zal hier worden gemonteerd. Voor dergelijke doeleinden gebruikte de auteur een draaibank.

Wat de waaier betreft, we snijden een cirkel uit een staalplaat, snijden aan vier kanten en buigen vervolgens de bladen. Dat is alles, het blijft over om de waaier met een moer op de as te schroeven.

Aan de achterkant las de auteur een moer met een geboorde draad, dit zal een steun zijn zodat de as niet in de kast loopt.Stap drie Oliekeerring en montage
In de bovenste en onderste pluggen boren we gaten langs de diameter van de as.Natuurlijk zal de stalen as snel het plastic in de pluggen opeten, het zou leuk zijn om hier metalen bussen te plaatsen.

We plaatsen een oliekeerring in de bovenkap zodat er geen water in de boor komt. Een oliekeerring kan worden gemaakt van een stuk rubber van een autocamera. Lijm de klier gewoon op het PVC met een geschikte lijm. Welnu, in de onderste plug boorde de auteur rijen gaten waardoor water het lichaam zou binnendringen.

Alle onderdelen zijn klaar, lijm de onderste dop vast, plaats de as en lijm vervolgens de bovenste dop. Indien gewenst kan de pomp nu worden geverfd.

Stap vier Test
We koppelen een boor aan de pomp, en hier kunt u ook de motor aanpassen. De pomp pompt perfect, de waterdruk is uitstekend. Als je de propeller upgradet, kan het water minimaal twee meter hoog worden gebracht.Het project is hiermee afgerond, ik hoop dat je het zelfgemaakte werk leuk vond en dat je nuttige gedachten voor jezelf hebt gevonden. Veel succes en creatieve inspiratie, als je besluit dit te herhalen. Vergeet niet je ideeën en zelfgemaakte dingen met ons te delen!
0
0
0

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten
1 commentaar
was de auto of geef de tuin water
Handen bezig het apparaat vast te houden, hoe de auto te wassen? Huzaren zwijgen !!! xaxa

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...