» Van sites » Speciaal »Mondstuk voor het snijden van dun plaatstaal

Snijkop voor dunne platenIk verwelkom alle fans om te knutselen, ik stel voor om instructies te overwegen voor het maken van een handig mondstuk voor een slijpmachine waarmee je dun plaatwerk kunt snijden. Het grote voordeel van de nozzle is dat het mogelijk is om figuren uit te snijden die niet met een gewone metalen schijf te hanteren zijn. U kunt een grote verscheidenheid aan patronen knippen, langs een gebogen lijn snijden, enzovoort. In montage zelfgemaakt niet ingewikkeld, het werkgereedschap is de stengel van de autoklep, het is sterk en duurzaam. Als het project je interesseert, stel ik voor om het in meer detail te bestuderen!

Door de auteur gebruikte materialen en hulpmiddelen:

Materiële lijst:
- klep van de automotor;
- plaatstaal;
- radiaal lager;
- vierkante buizen;
- ronde buizen;
- bouten, moeren, tandwielen.

Gereedschapslijst:
- molen;
- lasmachine;
- bankschroef;
- schuifmaat;
- boormachine;
- geslepen;
- een oefening.

Zelfgemaakt productieproces:

Eerste stap. Basis
Allereerst maken we de basis van de spuitmond, waarop alle andere knooppunten zich zullen bevinden. Eerst heb je een stuk van een ronde buis nodig, de diameter moet zo zijn dat de buis goed aansluit op het deel van de molen waar het schild is bevestigd. U kunt een buisklem maken of u kunt hem gewoon doorknippen en lassen tot de gewenste diameter.


Naast een ronde buis lassen we een stuk van een vierkante buis goed, alles moet zo strak mogelijk gelast worden. Om de basis aan de molen te bevestigen, hebben we de stalen platen achtergelaten, deze oren zijn met bouten aan de molen vastgeschroefd, de oren zijn aan de basis gelast.

Stap twee Voorraad
We maken een voorraad die heen en weer bewegingen zal uitvoeren. De steel is gemaakt van een stalen plaat, hierin moet je een ovaal gat snijden onder de as van de grinder. De stang wordt aangedreven door een radiaal lager, dat offset is gemonteerd op de as van de molen.De geleiders voor de stang zijn sleuven die zijn uitgesneden in een vierkante buis, die in de basis is gelast. Stoppen zijn aan de stang gelast en het is precies deze stops dat het radiale lager aanligt.

Stap drieGids
We maken een gids voor het werkende lichaam (stuk van de klep), hierdoor kan de werkstang niet naar links en rechts bewegen. De auteur heeft uit stalen platen de nodige groef gevormd, alles gebeurt door snijden en lassen. Uiteindelijk ziet het hele product er na het slijpen op een slijpmachine uit als een solide en betrouwbaar ontwerp.

Stap vier Onderste stop
Voor de klepsteel moet u een lagere stop maken om een ​​opening te krijgen waarin de spaanders tijdens het snijden loskomen. Een dergelijke nadruk kan worden gemaakt vanuit een stuk bout met een grote diameter. We boren een gat langs de bout en lassen op hun plaats. Aan het einde hebben we een gat gesneden waarin alle spaanders van het snijden worden verzonden. De steel moet met een minimale speling in het gat gaan.Stap vijf Maal de werkstang
De werkstang, die verantwoordelijk is voor het snijden van staal, is gemaakt van een stuk van de klep, er is een zeer sterk gehard staal, dat lange tijd geslepen zal blijven. Op voorraad plaatst de auteur groeven met een boor. Eén groef is nodig om de stang vast te zetten en de andere groef is nodig om te snijden.


Stap zes Schilderen en monteren
We schilderen alle details en nu kunt u het zelfgemaakte product samenstellen. Het is niet verkeerd om alle wrijvingseenheden te smeren met vaste olie of ander vet, dit verhoogt de efficiëntie en verlengt de standtijd. We plaatsen een lager met verplaatsing op de as van de molen, voor verplaatsing kun je een spijker gebruiken.
Zorg ervoor dat u beschermende hoezen maakt voor zelfgemaakte producten die ervoor zorgen dat vuil, vingers enzovoort niet naar binnen kunnen komen.


Zevende stap. Test
Het zelfgemaakte product is klaar, het is het beste om de tool via een dimmer te starten. Omdat het lager voorgespannen is, kan er bij hogere snelheden trillingen optreden. Zelfgemaakt werkt perfect, de auteur snijdt gemakkelijk plaatstaal. Tijdens het snijden wordt afval gevormd, dat lijkt op een afgesneden spijker. Natuurlijk is de breedte van de snede te groot, maar voor sommige doeleinden kan de tool behoorlijk nuttig zijn.

Het project is hiermee afgerond, ik hoop dat je het zelfgemaakte werk leuk vond en dat je nuttige gedachten voor jezelf hebt gevonden. Veel succes en creatieve inspiratie, als je besluit dit te herhalen. Vergeet niet je ideeën en zelfgemaakte dingen met ons te delen!
0
0
0

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...