» Computer DIY »Het omzetten van een Bluetooth-module van een laptop naar een USB-stick

Het omzetten van een Bluetooth-module van een laptop naar een USB-stickNadat ze een kapotte laptop hebben gedemonteerd, streven vrienden ernaar het gebruik van alles wat ze ervan hebben geleerd te maximaliseren: knoppen, schakelaars, connectoren, LED's, ventilatoren, dynamische koppen, enz. Bluetooth-modules zijn geen uitzondering. Maar waarom hebben dergelijke modules meer uitgangen dan een USB-connector? Waarop moet ik aansluiten en wat moet ik doen met andere module-uitgangen? Het antwoord op het raadsel wordt gegeven door de auteur van Instructables onder de bijnaam Gabse.

Antistatisch dragen armband met een ingebouwde stroombegrenzende weerstand, de master heeft het geaard.En dan verwijdert het de Bluetooth-module van de kapotte laptop (die er misschien anders uitziet, maar hier wordt een apparaat als BT-183 getoond):
De wizard draait de module om en ontdekt dat er vier pads op de achterkant van het bord zijn, die elk zijn ondertekend. Dus van de tien geleiders op een lus met een connector zijn er slechts vier betrokken - hetzelfde als de USB-interface. Er is al iets aan het ophelderen. Maar haast je niet om de module met alle vier de pinnen op de USB-poort aan te sluiten. Je schakelt hem dus meteen uit met verhoogde spanning. Kijk naar de verklarende inscripties op het bord en je zult begrijpen waarom.

Het doel van drie van de vier pads is duidelijk: USB_D-, USB_D + en GND. De wizard sluit de bijbehorende draden van de USB-kabel hierop aan. Maar de vierde wordt aangeduid als 3V3. Dit betekent dat u daar een spanning van +3,3 V op de GND-pad moet aanleggen. Maar de USB-poort produceert +5 V, dus in eerste instantie gebruikt de master een externe bron en verbindt deze met de juiste polariteit. Dit kan een compartiment zijn voor twee AA- of AAA-cellen, of voor één CR2032-cel, of een instelbare laboratoriumvoeding. In het derde geval moet u heel voorzichtig zijn om de uitgangsspanning van dit apparaat niet per ongeluk te verhogen. Je kunt ook een computer-PSU nemen en er terminals op aansluiten, waarvan er een niet-gereguleerde spanning van +3,3 V zal zijn. De master doet dit.

Als het simpelweg de taak is om de module samen met uw pc te laten werken en u bent ervan overtuigd dat er altijd een externe voeding nodig is, dan kan het doel als behaald worden beschouwd. Maar het oude gezegde zegt dat elke techniek niet "in principe" zou moeten werken, maar in het geval. Daarom gaat de meester verder. Demonteert de stekker van de USB-kabel:


Voor het geval dat lezers bekend zijn met zijn sokkel:

Het omzetten van een Bluetooth-module van een laptop naar een USB-stick


Verbindt de stekker met de module volgens de pinout, verbindt drie van de vier geleiders rechtstreeks, en een spanning van +5 V voedt de invoer van een lineaire stabilisator 1117-3.3, afkomstig van een kapotte dvd-drive. De negatieve uitgang van de stabilisator wordt aangesloten op een gemeenschappelijke draad en de uitgang op de ingang 3V3 van de Bluetooth-module.

Nu is er geen externe stroombron nodig. De stabilisatorpen is op Yandex.Pictures.

Om te geven zelfgemaakt van mechanische stijfheid, de meester soldeert het lichaam van de USB-stekker naar het scherm van de Bluetooth-module, isoleert de stabilisator en de geleiders ervan met elektrische tape. En zet vervolgens de hele structuur vast met een krimpkous. Controles en alles werkt.


Het was in 2015 dat de wizard Windows XP gebruikte, dus onmiddellijk na het aansluiten begon het apparaat zijn directe taken niet uit te voeren. In moderne versies van Linux en Windows beginnen de meeste Bluetooth-modules meteen te werken. De vertaler heeft twee niet-zo-moderne laptops met niet de nieuwste versies van Ubuntu en de Bluetooth-modules werken. De ene heeft een ingebouwde, de andere heeft een externe, aangezien het apparaat in 2002 is vervaardigd. De meester in de klassieke "piggy" had zoveel te configureren:Hoe het ook zij, alles werkt en u kunt via Bluetooth-bestanden uitwisselen tussen pc's en smartphones / tablets, evenals telefoons met drukknoppen, waaronder veel modern.


7.3
6.3
5.9

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...