» Van sites » Speciaal »Zelfgemaakte boormachine met een motor van een hoverboard, een elektromagnetische houder en batterijvoeding

Zelfgemaakte boormachine met een motor uit een gyroscoop, een elektromagnetische houder en batterijvoeding




In het artikel "Installatie van een borstelloze motor op batterijen" op een boormachine hebben we deze meester uit Pakistan al ontmoet. Zoals de naam al aangeeft, heeft de meester de boormachine geüpgraded door er een andere motor op te installeren. Bovendien kwam de motor van een gyroscooter en hij maakte stroom van de accu.

Deze keer maakt de meester de boormachine 'helemaal opnieuw'. Kenmerk van deze machine:
-Mobiliteit. De machine is eenvoudig verplaatsbaar naar een andere plaats.
-Fixing. De machine wordt vastgehouden door elektromagneten.
- Werkt op batterijen.
- Elektromotor van een hoverboard.

Gereedschap en materialen:
Gyro-scooter;
- schroevendraaier;
- Sleutels zijn van metaalwerk;
-Boorkop;
-Boor;
-Lasmachine;
-Fasters;
-Schilderen;
-USHM;
-Draad;
-Connectors;
- printplaat;
-Computer met software;
-Nippers;
-Soldeeraccessoires;
-Metalen plaat;
- klemmen;
-Boormachine;
-Shlifstanok;
-Schakelen;
-Profiel;
-Lagers;
-Aluminium strip;
-Metalen cirkel;
-Een schroevendraaier;
-Koperdraad;
Epoxyhars;
- Zeshoek;
-Montageplaten;
-Lentes;
-Elektronisch snelheidsregelaar;
-Lithium-polymeer batterij;
-Schakelen;

Stap één: Demontage van het hoverboard
Als motor voor de boormachine gebruikt de master een borstelloze borstelloze motor. Dergelijke apparaten met 6,5-inch wielen worden massaal geproduceerd in China en volgens de meester is er in zijn land geen probleem om een ​​inactief apparaat te krijgen. De motoren bevinden zich in de wielen zelf en ze hebben een directe aandrijving, wat betekent dat er helemaal geen transmissie is. Dit zijn borstelloze motoren en ze hebben een groot koppel.

Eerst demonteert de meester de gyroscooter en ontmantelt de motor / het wiel.





De boorkop is gepland om direct aan de voorkant van de motor te worden geïnstalleerd, maar voordat u dit doet, moet u deze demonteren. Er zitten zes schroeven op het achterpaneel, we schroeven ze los.
De motor / het wiel bestaat uit vier delen: een stator, een rotor, een plaat en een band. De band is niet nodig en de meester verwijdert deze.






Stap twee: Installeer boorkop
Om de patroon aan de motor te bevestigen, gebruikt de meester een plaat van ferrometaal.De plaat is gecentreerd ten opzichte van de voorkant van de motor. In de plaat en voorkant van de motor zijn montagegaten geboord. Vervolgens moet de patroon precies in het midden van de plaat worden gelast. Slijp de lasplek. Schroef plaat met patroon op motor.









Stap drie: opwinden
Dit type motor heeft 27 spoelen. De motor is driefasig, elke fase heeft drie sets van drie spoelen. Alle fasenreeksen zijn in serie geschakeld. Voor de beste prestaties gaat de wizard de verbinding opnieuw maken, waardoor deze parallel verloopt.




Om de installatie te vereenvoudigen, bestelt de master printplaten op de bekende Chinese site.





Voordat u de kaart installeert, moet u de sets voor elke fase bepalen. De meester heeft ze gelabeld met papieren banden en de symbolen R, Y, G geven rood, blauw en groen aan bij elke fase. Vervolgens snacken op de mix. Stript de coating op de wikkeldraad.




In dit stadium moet u ervoor zorgen dat het startpunt van elke spoel overeenkomt met het startpunt van de bijbehorende fase, terwijl de eindpunten van alle sets die bij elke fase horen, met elkaar worden verbonden en kortgesloten op de printplaat. De meester soldeert de draden naar de printplaat. De meester bracht de uiteinden van de fasen door een draad door de holle as van de motor.


Vierde stap: machineframedetails
Voor de vervaardiging van een boormachine gebruikt de meester een metalen plaat met een dikte van 6 mm. De breedte van de plaat is 15 cm en dit is de breedte van de boormachine. Voor de vervaardiging van het voorpaneel, de zijkanten en de magnetische plaat snijdt de meester de werkstukken af.





Zelfgemaakte boormachine met een motor uit een gyroscoop, een elektromagnetische houder en batterijvoeding

Om alle details met elkaar te verbinden, gebruikt de meester het 22e vierkant.

Boort montage- en technologische gaten in de werkstukken.





Knipt de draad af.


Stap vier: schilderen
Alle metalen onderdelen worden vervolgens gepolijst, gewassen en geverfd.






Zevende stap: montage frame
Bij het ontwerp van de machine gebruikt de meester aluminium geleiders en afstandhouders.


Zodra de verf is opgedroogd, verzamelt de meester het bed met zeskantschroeven. Zet eerst het voorpaneel op zijn plaats en vervolgens een kleine metalen staaf. Later zal deze balk de elektromagnetische plaat vasthouden.



Verder gebruikt de meester voor verticale beweging van de motor 15 mm lineaire lagerlagers en een paar lineaire lagers. Ze worden meestal gebruikt in zware industriële machines, zoals CNC en draaibanken, en hebben een goed draagvermogen. Om te zorgen voor een speling tussen de structuur en de trommel van de motor, worden aluminium stutten gebruikt. Het installeert ook lineaire geleiders bovenop metalen staven, installeert een lineair lager en een motorbevestigingsplaat.






Stap acht: elektromagneten
Met behulp van elektromagneten wordt de boormachine op het metalen oppervlak van het werkstuk of de tafel gehouden. Voor de vervaardiging gebruikt de meester een metalen plaat van 6 mm dik en drie metalen staven die op een lengte van 22 mm zijn gesneden. Het is noodzakelijk om de lengte van de staven (kernen) nauwkeurig aan te passen, het is daarmee dat de elektromagneet aan het metaal zal "plakken". De meester boort een gat in de staven en snijdt de draad door.




Omdat de meester besloot om een ​​6S lithiumbatterij te gebruiken voor deze kolomboormachine, heeft hij bijna 22,2 V om de spoel te laten werken. Na verschillende berekeningen koos hij voor een magneetspoel met een nominaal vermogen van ongeveer 100 W (22,2 V en bijna 5 A). Hij gebruikt 100 gram geëmailleerde 27 gauge (0,361 mm) koperdraad op elke kern om de spoel op te winden.
Met behulp van een boor windt de meester drie spoelen op.





Om de spoelen te beschermen tegen schade door metaalkrullen die tijdens het boren zullen optreden, zet de master een vorm rond de spoelen en vult ze met epoxy.





Nadat de hars is uitgehard, wordt het plastic verwijderd en wordt de plaat geverfd.


Nu kunt u de elektromagneet op de machine installeren.


Alle drie de spoelen zijn parallel verbonden en samen verbruiken ze ongeveer 5 A bij een spanning van 22 V en de elektromagneet is erg sterk. De meester testte het op een metalen plaat van 6 mm en kon het apparaat niet verplaatsen of loskoppelen van de metalen plaat wanneer spanning op de spoelen werd aangelegd.

Stap negen: montage en installatie van de motor
De meester monteert de motor en installeert deze op de machine. De motor past perfect in het midden van de lineaire geleiders met aan beide zijden een tussenruimte van 2 mm.





Stap tien: Pen
Om de motor verticaal te verplaatsen heb je een handvat nodig. De meester maakt het handvat van een zeshoek en bevestigt het met behulp van bevestigingsmiddelen gemaakt van een metalen plaat. Om de hendel en, bijgevolg, de motor in zijn oorspronkelijke positie terug te brengen, zijn twee veren geïnstalleerd.





Stap elf: elektronica
De master gebruikt ESC om de motor te besturen. De snelheid wordt geregeld door een servotester.
Bovendien gebruikt het een 20 A SPST-schakelaar om magnetische spoelen van stroom te voorzien. De ingang voor ESC en spoel is aangesloten op de XT-60-connectoren.

Voor het aandrijven van de boormachine worden twee lithium-polymeerbatterijen 3s 5200 mAh gebruikt, die werken met een ontladingssnelheid van 30C. De machine kan 15 minuten continu draaien op deze batterijen.








Stap twaalf: testen
De meester is erg blij met het resultaat. De machine bleek compact en niet zwaar. Door het gebruik van elektromagneten hoefden we niet te vrezen dat hij naar voren zou vallen vanwege een onjuist zwaartepunt.





Met behulp van een servotester kan de rotatiesnelheid nauwkeurig worden geregeld. De meester begon te boren met een gat van 5 mm en eindigde met een gat van 22 mm. De machine heeft dit uitstekend gedaan.





Het hele productieproces van zo'n machine is te zien in de video.
2
9
10

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten
11 opmerkingen
Korolev,
Ik weet niet hoe iemand, maar in onze stad een paar jaar geleden zag je tijdens het autorijden of het passeren van vuilnisbakken vaak een koelkast, een tv, meubels van verschillende oude ... En nu is dit niet. Alles wordt ingezameld en gerecycled. Zelfs aubergine voor huisdieren.

Ik ken een, of liever twee broers, die hier rijk aan zijn. Op een vrachtwagen gaan ze meerdere keren per dag langs de containers bij de huizen en halen ze alles weg wat van belang is.

Onlangs Khatul Madan schreef waar de leiding te krijgen. En echt. In de kindertijd goten we boksbeugels uit lood, gewogen, het was in bulk. Nu is het moeilijk te vinden. Een radioamateurvriend belde vorig jaar en vroeg of ik een grote loden schijf had, hij had hem nodig om te werken ...
Korolev,
Ik heb Vinda 7 gebrandmerkt op een beuk, maar veel programma's en apparatuur vertragen het en het werkt er niet mee, het maakt me woedend. En op een stationaire computer heeft Windows XP Pro geen licentie. Maar alles werkte.
R555,
Korolev, eerlijk gezegd, jongens, wat trekt je naar het westen?
Wat heeft de stuwkracht naar het Westen ermee te maken? Welk besturingssysteem heeft het op uw computer, "Windows"? En de rest van de software is ook "Word" (WORD), "Excel", "Stand out", "Verfijn", dit zijn allemaal opties voor het vertalen van "Excel", als iemand het niet weet! Of biedt u aan om alle buitenlandse termen en afkortingen naar uitsluitend Russisch te vertalen? Vertel ARDUIN-schiki erover! dwaas
P.S Vergeet niet, bestel iets van de Chinezen, vertaal alle namen in het Russisch! xaxa
pogranec,
Hij nam een ​​hovercraft op een stortplaats.
Ze grinnikten daar, ze gooien bloemen op stortplaatsen!
De batterij kan worden opgeladen
Ja, tijdens het werk - rook de tijd van het horloge totdat de batterij is opgeladen!
hij was bang dat de motor aan de voorkant zwaarder zou wegen, en wilde de constructie blijkbaar niet verzwaren
Nee, er zijn echt apparaten voor strikt loodrechte boorgaten in producten met een zeer groot oppervlak. ja
De auteur
Ja, het is gemagnetiseerd op het werkstuk, maar als optie kunt u alles, metaal, hout, tegels op een metalen tafel plaatsen en boren. U kunt de accu opladen. Hij heeft hier niet specifiek over de batterij geschreven, maar het lijkt erop dat het laatste artikel is beschreven.
Door afkortingen .. Ik schreef zojuist een heleboel artikelen met dergelijke apparaten, ik dacht dat er geen vragen waren. In een extreem geval scoren we in Google en het is meteen duidelijk wat er wordt bedoeld.
Nu over de haalbaarheid. Hij nam een ​​hovercraft op een stortplaats. En waarom zou hij verdwijnen. En met het idee met een elektromagneet was hij gewoon bang dat de motor aan de voorkant zou opwegen tegen, en wilde hij blijkbaar de constructie niet verzwaren.
Korolev,
Eerlijk gezegd, jongens, wat trekt je naar het westen? Welnu, er zijn eenvoudige concepten. Bipolaire transistor / veldeffecttransistor. IP - geïntegreerde schakeling., Hybride schakeling ...
Rusland is een grootmacht, er zijn er maar weinig in de hele wereld. Waarom is een westerse afkorting nodig?
Stepan,
Hij is gemagnetiseerd op het werkstuk ... hij heeft geen bed nodig ...
D.w.z. we uitsluitend metaal boren, en zelfs dan alleen vlak, met een oppervlakte van meer dan het basisoppervlak? Dan sluit ik me aan bij uw vraag! Trouwens, wat zal de batterij boren als de batterij inzakt? Huzaren zwijgen !!! xaxa
ino53,
Afkortingen zijn niet het meest populair
Elektronische reisbesturing Esc, Electronic Speed ​​Controller) - een apparaat voor het regelen van de snelheid van een elektromotor
SPST (Single Pole, Single Throw). Eén pool, één richting. Een eenvoudig voorbeeld is een lichtschakelaar met één toets
XT60-M2-pins voedingsconnector
krabben
Stepan
Het blijft gelukkig om de capaciteiten van de Pakistaanse meester, waarschijnlijk zal hij ergens in het veld onderdelen moeten boren.
Verder lijkt het een accu-aangedreven freesmachine met directe aandrijving.
Er blijft een domme vraag - ON * UYA!?

Korolev,
Hij is gemagnetiseerd op het werkstuk ... hij heeft geen bed nodig ...
...
Voor wie alles hier duidelijk is - verlicht glimlacht
Afkortingen zijn niet het meest populair geheim
Met behulp van elektromagneten wordt de boormachine op het metalen oppervlak van het werkstuk of de tafel gehouden
Op alle foto's staat de machine op een houten werkbank!

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...