» Messen en zwaarden »Tsukamaki Tanto-mes met geweven handvat

Tsukamaki geweven handvat tanto mesIk heet de fans welkom om met staal te werken, vandaag zullen we bekijken hoe we een mes in de Japanse geest kunnen maken onder de naam "Tanto". Het profiel van zo'n mes heeft twee snijvlakken, zulke messen zijn ook groot, er zijn zelfs hele zwaarden. Het handvat van het mes is ook gemaakt in de traditionele geest, het is rieten, het ziet eruit zelfgemaakt best interessant. Het lemmet is gemaakt van vrij sterk staalkwaliteit 0-1. Als het project je interesseert, stel ik voor om het in meer detail te bestuderen!

Door de auteur gebruikte materialen en hulpmiddelen:

Materiële lijst:
- een stuk staal 0-1;
- een geschikt touw;
- huid of vervanging;
- drakenfiguur (naar jouw smaak);
- was.

Gereedschapslijst:
- molen;
- bankschroef;
- bandschuurmachine;
- boormachine;
- oven, oven, olie (voor verharding);
- gereedschappen voor het etsen van het patroon.

Zelfgemaakt productieproces:

Eerste stap. Snijd het mesprofiel
Allereerst nemen we de blanco, tekenen het gewenste profiel erop en snijden het uit. De auteur verwerkt het werk snel met een slijpmachine en houdt het werkstuk in een bankschroef. Het mes is klein en eenvoudig van vorm. Na het snijden gaan we verder met slijpen, wat het profiel naar het ideaal zal brengen.
Stap twee Hellingen
De afschuiningen bij de tanto-messen worden slechts aan één kant van het lemmet gemaakt, en welke kant afhangt van of je linkshandig of rechtshandig bent. Het resultaat zou een soort beitel moeten zijn. Het mes heeft twee snijvlakken, de bladen zijn meestal recht, maar de auteur heeft een beetje gebogen. De hellingen zijn gemakkelijk naar het oog te brengen, het mes is vrij kort en het is niet nodig om symmetrie te proberen, zoals bij het slijpen aan beide kanten.

We maken de messen niet te dun zodat het mes tijdens het uitharden niet beschadigd raakt. De hardingsnorm wordt beschouwd als de dikte van het staal is ongeveer 1-2 mm, maar het hangt allemaal af van de specifieke staalsoort.Stap drie Gaten
Al het werk van het boren van gaten vergeet niet uit te voeren voordat het uithardt, anders is het erg moeilijk om te doen. De auteur heeft een reeks gaten in het handvatgebied geboord, dit is gedaan om het handvat te vergemakkelijken, dus het zal handiger zijn om het mes te gebruiken. We boren ook een gat met een grote diameter aan het uiteinde van de handgreep.


Stap vierWarmtebehandeling
Als het mes helemaal klaar is, kan het gehard worden, verwarmen we het staal tot een niet-magnetische toestand en dompelen we onder in olie.
Laat na het uitharden het staal in de oven los, anders wordt het bros. Vakantie wordt meestal een uur bij 200 ° C uitgevoerd. Een geslaagde vakantie wordt aangegeven door een coating op staal van riettinten.

Stap vijf Greep
We gaan verder met het afwerken van het handvat, als basis hebben we leer of zijn vervanging nodig. Knip twee stukken in de vorm van een handvat en plak ze met dubbelzijdig plakband op het handvat. Deze verlijmde delen zullen als achtergrond dienen.

Vervolgens kunt u doorgaan met het opwikkelen van het snoer en is synthetisch geschikt. Om het koord stevig aan het handvat vast te plakken en de gewenste vorm aan te nemen, wrijven we het met was. We winden het koord op, terwijl de auteur, indien gewenst, op de basis een platte figuur van een draak, een kruis of een ander symbool naar eigen goeddunken legt.Nadat het handvat klaar is, moet het goed worden opgewarmd, terwijl de wasdeeltjes zullen smelten en het koord goed aan het handvat blijft plakken, waardoor de vorm wordt bevestigd. Je kunt het gevest voor een paar opwarmen, zodat het niet nat wordt, wikkel het in folie of doe een tas aan.

Stap zes Slijpen
Correct gehard staal kan tot een scheermesje worden geslepen en het zal nog lang slijpen. De auteur slijpt de bandmachine door de schuurband nat te maken met water. Dankzij water is staal beter gepolijst en zal het niet zo gemakkelijk oververhit raken, wat onaanvaardbaar is. Voor een perfecte conditie kunt u het mes meenemen door het te slijpen met Japanse waterstenen.


Zevende stap. Tekening
Desgewenst kan door etsen of elektrische stroom een ​​tekening op het blad worden gemaakt. Met een foto ziet het mes er interessanter uit, en toch kun je je wapen erop zetten, een keurmerk.

Dat is alles, nu het mes klaar is, ziet het zelfgemaakte product er geweldig uit. Ik hoop dat je het project leuk vond en dat je nuttige gedachten, geluk en creatieve inspiratie voor jezelf hebt gevonden als je besluit dit te herhalen. Vergeet niet je ideeën en zelfgemaakte dingen met ons te delen!
0
0
0

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...