» Messen en zwaarden »Een interessant mes met handvat en een schede van bamboe

Een interessant mes met handvat en een schede van bamboe

Groeten aan alle fans, vandaag zullen we bekijken hoe we een interessant mes kunnen maken van hoogwaardig staal en bamboe. De auteur gebruikte al gehard staal, dus je hebt geen oven of aambeeld nodig. Het handvat en de schede van het mes zijn gemaakt van bamboe, dat van binnen is bekleed met epoxyhars, zodat de structuur vrij stevig is. Opgevouwen is het moeilijk te raden dat het een mes is, zelfgemaakt net als een bamboestok. De schede wordt met behulp van kleine maar krachtige neodymiummagneten met het handvat van het mes verbonden. Als het project je interesseert, stel ik voor om je er meer in te verdiepen!

Door de auteur gebruikte materialen en hulpmiddelen:

Materiële lijst:
- plaat van gehard kwaliteitsstaal;
- een bamboestok van geschikte diameter;
- epoxylijm;
- blad messing;
- kleine neodymiummagneten.

Gereedschapslijst:
- molen;
- boren;
- bestand;
- bankschroef;
- gasbrander, flux, soldeer;
- liniaal, marker;
- bandschuurmachine.

Het proces om een ​​mes te maken:

Eerste stap. Bereiding van bamboe
Knip een stuk van de gewenste lengte uit de stok, we snijden het resulterende deel in nog twee helften. De auteur zaagt met een ijzerzaag voor metaal, het is noodzakelijk om “langs de voeg” te zagen. Hierdoor zal de ene helft als handvat dienen en de andere als schede.


Stap twee Blade maken
De auteur heeft een mes gemaakt van al gehard staal, we tekenen een profiel van het mes op metaal en snijden het uit met een slijpmachine. Staal kan zowel tijdens het snijproces als tijdens het slijpen niet oververhit raken, anders wordt het zacht. Om oververhitting te voorkomen, gebruikt de auteur water, staal moet altijd nat zijn. De auteur snijdt het metaal in stukken, zonder op de molen te drukken, hierdoor raakt het metaal niet oververhit.

Vervolgens wordt het mes gepolijst op een bandslijpmachine en de vorming van afdalingen. Het is belangrijk om te begrijpen dat bij het slijpen ook staal opwarmt, dus dompelen we het mes van tijd tot tijd onder in koud water. In de laatste fase polijst de auteur het lemmet met de hand tot een glans met schuurpapier.

Stap drie Garda
De auteur verzamelde de gardu van koperen platen, deze was gemaakt door te solderen. Het ontwerp is behoorlijk sterk gebleken, maar alles is snel gedaan. Het resultaat is dat het mes nog aan de beschermkap moet worden aangepast en uiteindelijk de vorm van de toekomstige beschermkap moet vormen.Stap vier Stubs
Voor de uiteinden van bamboe maken we pluggen van plaatmessing. Om ervoor te zorgen dat de pluggen stevig vastzitten, kunt u stukjes spijkers of tandwielen eraan solderen, die vervolgens met hars worden gevuld.

We maken ook stoppluggen voor andere uiteinden, deze moeten sleufgaten voor het mes en de staart van het mes doorboren.
Stap vijf Vergadering
We plaatsen pluggen en coaten ze met plasticine zodat de epoxy niet lekt. We plaatsen de bamboebuizen verticaal en gieten er een beetje epoxy in zodat de pluggen aan elkaar blijven plakken, en er is geen risico dat er een grote hoeveelheid hars lekt.

De auteur heeft alle metalen delen in het reagens geëtst om een ​​mooie donkere patina te verkrijgen. We installeren neodymiummagneten die beide helften zullen vastzetten, ze kunnen tot nu toe worden vastgezet met superlijm, dan worden ze nog steeds gevuld met epoxy.

We roeren de hars en plakken de staart van het mes in het handvat, en om de hars stevig vast te houden, maakte de auteur inkepingen op de metalen molen. Nu wachten we tot de hars is uitgehard.Vervolgens kunt u de schede plaatsen, het mes met tape omwikkelen, met olie invetten en vervolgens met papier omwikkelen. Als dit allemaal niet gebeurt, blijft het mes aan de epoxy plakken. We oliën ook al die onderdelen die niet verlijmd hoeven te worden. Giet de hars in de schede en dompel het mes onder. Laat het drogen. Nadat de hars is uitgehard, kunt u proberen het mes uit de schede te trekken, is de auteur geslaagd. Na het verwijderen van de tape komt het mes gemakkelijk in de schede en wordt goed vastgezet met magneten.

Het zelfgemaakte product ziet er prachtig uit, ik hoop dat je het project leuk vond en dat je nuttige gedachten voor jezelf hebt gevonden. Veel succes en creatieve inspiratie, als je besluit dit te herhalen, vergeet dan niet om je ideeën en zelfgemaakte dingen met ons te delen!

9
8.5
9.1

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten
8 opmerkingen
Goede bamboestok bleek aardig. goed
George Tsukanov
Als ze tegenover elkaar staan ​​- dan ja. Blijkbaar merkte ik niet wanneer hij het mes ophaalde. De schuld geven.
De auteur
Ja, ze zeggen de waarheid - de mensheid is dom. Aan weerszijden bevinden zich magneten, tegenover elkaar.

George Tsukanov
Messing is non-ferro en magnetiseert helemaal niet. De magneten zijn gelijmd rond de omtrek van de basis van de schede en kunnen het mes op geen enkele manier beïnvloeden. Ik plakte magneten op het materiaal dat het mes bedekte voordat ik het omhulde. Dan ja - het mes zal niet erg slecht blijven. Wat ik in de zomer probeer te herhalen. En ik vond het erg leuk.
George Tsukanov,
Messing is gemagnetiseerd, maar zwak.
Citaat: George Tsukanov
Wat doen neodymiummagneten in een mantelmagneet?

Zoals ik het begrijp, haalt de auteur de bescherming niet van het mes en schuift het allemaal volledig in de schede. Alleen het handvat aan de bovenkant blijft over.)))) En het mes is van staal !!! ... Dat blijft plakken. ok
George Tsukanov
Geweldig, maar slechts één vraag - messing - is geen magnetisch materiaal. Wat doen neodymiummagneten in een hulsmagneet?
Gast Sehiru San
Aikuti

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...