» Van kettingzagen »Ural kettingzaag bromfiets

Ural kettingzaag bromfiets


Hallo voor de fans van ambachtslieden, vandaag zullen we overwegen hoe we een kettingzaag op een fiets kunnen aansluiten, waardoor we een bromfiets krijgen. De auteur gebruikte een vrij oude, maar krachtige kettingzaag, dit is de beruchte kettingzaag van de Oeral. Fiets de auteur redideerde, maakte een veilig frame en verving ook de wielspaken door duurzamer, versterkt. Zelfgemaakt de montage is vrij eenvoudig, we moeten een fietsuitrusting maken van fietsonderdelen en alles op een fiets installeren. Volgens de auteur trekt de zelfgemaakte perfect, wat betreft maximale snelheid blijft dit onbekend. Als u geïnteresseerd bent in het project, stel ik voor om het in meer detail te bestuderen!



Door de auteur gebruikte materialen en hulpmiddelen:

Materiële lijst:
- Oeral kettingzaag;
- twee aangedreven en één aangedreven sterretje vanaf de fiets;
- wagen met as en drijfstangen;
- fietsketting;
- gashendel en kabel;
- kettingspanners voor een fiets;
- katrol, veer (voor spanner);
- profielbuizen;
- ijzeren platen.



Gereedschapslijst:
- ;
- ;
- bankschroef;
- boren.

Zelfgemaakt productieproces:

Eerste stap. Versnellingsbak
De werkende as van de kettingzaagmotor ontwikkelt enorme omwentelingen, maar we hebben ze niet nodig, we moeten ze omzetten in een lager toerental met een hoog koppel. We monteren de versnellingsbak van de fietswagen, snijden de overtollige delen van het frame af en snijden ook de drijfstangen. Vervolgens hebben we een klein sterretje nodig van het achterwiel, het moet worden gelast aan dat deel van de as waar geen sterretje is. Dat is alles, daarna is de versnellingsbak klaar.














Om de zaag aan de versnellingsbak te koppelen heb je nog een klein fietskettingwiel nodig, deze moet aan het kettingzaagtandwiel worden gelast. We bevestigen het verloopstuk aan het kettingzaaglichaam, lassen het aan de doornzaagpennen en versterken alles bovendien met ijzeren staven of andere onderdelen. We installeren een ketting op de versnellingsbak, start, controleer of de ketting vliegt. Als de tandwielen te scheef worden gelast, zal de ketting waarschijnlijk wegvliegen.

Later zal de auteur de kettingspanner-versnellingsbak installeren, een machine van een multi-speed fiets.

Stap twee Aangedreven sterretje
We hebben een aangedreven tandwiel met grote diameter nodig om een ​​geweldig koppel te krijgen. Het voorste sterretje van de fiets komt eraan, we snijden de drijfstang eraf. De auteur last deze ster aan dat deel van het wiel waar de remhendel is bevestigd. Als gevolg hiervan verandert de constructie van onze fiets bijna niet; je kunt hem zowel in de pedaalmodus als met behulp van de motor rijden. En als het motorvermogen niet voldoende is, kun je altijd helpen met je voeten.



Stap drie Motor installatie
We gaan door met het installeren van de motor en we zullen deze op de achterste kofferbak installeren. Natuurlijk kan één stam de ingestelde belastingen niet aan, daarom versterken we het ontwerp extra met profielbuizen.

We installeren op een fiets een ketting die de benzinemotor en het achterwiel verbindt. Hier had de auteur een probleem, omdat de sterren scheef gelast zijn, de ketting constant vliegt en de ketting bleek lang te zijn. Om het probleem op te lossen heeft de auteur twee dempers gemaakt in de vorm van stukjes profielbuis. En een kettingspanner was gemaakt van een katrol van een generator, een profielpijp en een veer. Daarna stopte de ketting met vliegen.







De motor van de auteur is gemoderniseerd, er is een carburateur van een scooter op geïnstalleerd. Dankzij zo'n carburateur start de motor makkelijker en loopt sneller. Aan het einde van de motorinstallatie moet u de gastank op een handige locatie installeren.

Stap vier Gashendel
We installeren een gashendel op het stuur, deze kan worden gekocht bij een winkel waar reserveonderdelen worden verkocht motorfietsen. We trekken de kabel door het frame en verbinden deze met de carburateur-gasklep. Daarna is het zelfgemaakte product klaar, je kunt het ervaren.

De auteur test de fiets op zichzelf, de auteur helpt op weg met pedalen, maar over het algemeen accelereert de bromfiets goed. Het enige dat nog onduidelijk is, is hoe de auteur van plan is te vertragen, want in plaats van de remhendel hebben we nu een aangedreven brommertandwiel. Het is absoluut noodzakelijk om handremmen op de bromfiets te monteren.

Het zelfgemaakte product is hier klaar voor, ik hoop dat je het project leuk vond en dat je nuttige gedachten voor jezelf hebt gevonden. Veel succes en creatieve inspiratie, als je besluit dit te herhalen. Vergeet niet je ideeën en zelfgemaakte dingen met ons te delen!














8.4
9
8.6

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten
1 commentaar
Gast Oleg
Voor zo'n vodyatly moet je een onderzoek ondergaan bij de verkeerspolitie + de rechten zijn nodig voor dit afval. En de uitvinders zouden eerst de remmen uitvinden.

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...