» Van sites » Speciaal »Hoe een rupsvoertuig voor elk terrein te monteren van metaalschroot

Hoe een rupsvoertuig voor elk terrein te monteren van schroot


Dit zelfgemaakte bijgehouden terreinwagen, bijna volledig opgebouwd uit schroot en secundaire onderdelen. Het hele project, van het verzamelen van onderdelen tot de eindverwerking en het schilderen, nam de meester ongeveer een jaar in beslag. De meester noemt zijn product "Tank", maar hij heeft ook verschillende andere namen ... Bijvoorbeeld "Frankentank", "Tankenstein" en "potentieel afval" .-))))

De meester heeft geen plannen, projecten etc. gemaakt. Alles is bedacht en gedaan tijdens het werk. Het artikel bevat geen tekeningen en gedetailleerde instructies, alleen het algemene concept en de richting, en aan het einde van het artikel een video met de machine in werking.

Gereedschap en materialen:
-USHM;
-Lasmachine;
-Boormachine;
- Accuboormachine;
-Een schroevendraaier;
-Schaar voor metaal;
-Disk zag;
- Autosleutels, koppen, enz .;
-Materialen optioneel;

Stap één: rupsen
Rupsen zijn zeker het belangrijkste kenmerk van deze auto en ze zijn ook het meest tijdrovende onderdeel. Ze zijn gemaakt van twee stroken transportband, verbonden door metalen schakels. De meester heeft zelf de links gemaakt. Langs de randen van de schakels zijn geleiders aangebracht die voorkomen dat de track wegglijdt. Voor- en achterkant van het terreinwagen in limbo zijn gestempelde autowielen. Tanden zijn op één schijf gelast. Deze wielen zitten op de aandrijfas. Het systeem wordt getrokken met behulp van het wiel aan de bovenkant. Wiel op een luiaard van de kar waarop de boten worden vervoerd.


Stap twee: transmissie en frame
3.9 liter V6-motor, transmissie en frame - uit de Dodge Dakota uit 1992. De middenpositie van de motor helpt de hele structuur in balans te houden. De meester maakte een lichaam van plaatstaal, buis, kanaal.

Stap drie: bedieningselementen
Het belangrijkste verschil tussen de bediening van de oude vrachtwagen en terreinwagenwas een verschil in stuurtechnieken. Rupsvoertuigen gebruiken een type besturing dat differentiële besturing wordt genoemd. Dit betekent dat de tracks in bochten met verschillende snelheden zullen bewegen.

De basiswagen heeft achterwielaandrijving en versnellingsbak. Het differentieel is open (of gratis). Het differentieel werkt samen met de versnellingsbak om de transmissiesnelheid gelijkmatig over de twee wielen te verdelen. Dit is een noodzakelijke functie voor een standaard bocht in een gewone 4-wiel auto. U kunt deze functie gebruiken om zonder veranderingen te sturen, omdat wanneer u een handrem gebruikt om een ​​zijde van het differentieel te vertragen, het snelheidsverschil naar de andere kant wordt overgebracht. Remmen op de linkerkant leidt dus tot een bocht naar links en vice versa. Dit betekent dat de rechter en linker aandrijfwielen om beurten met verschillende snelheden draaien. D.w.z. het is heel goed mogelijk om één kant te vertragen en het terreinvoertuig zal draaien.

Het enige wat u hoeft te doen is twee hoofdcilinders in de cabine te installeren, één voor elk aandrijfwiel en deze aan te sluiten op de remleidingen.

De kapitein installeerde de cilinders onder de stoel. Twee hendels zijn geschikt voor de cilinders, de linker remmen aan de linkerkant, rechts - rechts.
Als koppelingscilinder gebruikt de meester de Toyota 4-Runner 1992 hoofdremcilinder. De meester heeft de versnellingspook verwijderd. In de toekomst gaat hij daar onder besturing van Arduino een servo-aandrijving installeren en op afstand schakelen. Ondertussen rijdt het terreinwagen met een vooraf bepaalde snelheid.

Voor de gashendel is een pedaal geïnstalleerd en van daaruit een kabel naar de gashendel.Stap vier: lichaam
De meester deed de carrosserievorm en concentreerde zich volgens de meester onder de naam "Ripsaw" op het snelste rupsvoertuig ter wereld.
De laadbak was gemaakt van allerlei soorten metalen afval, balken, hoeken, plaatwerk, trailervloeren voor het transport van vee.

Sommige carrosseriedelen zijn gelast, andere zijn op klinknagels of bouten gemonteerd.Op de masterpagina staat: "Ik ben een kind met grote dromen ..... Ik hou van de kunst om dingen te maken van dingen ..... Ik geloof dat als je het wilt, je het KAN bouwen. Als je inventief genoeg bent, niets kan je stoppen. "
Zoals we zien verschillen zijn woorden niet van de daad.

Voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn zelfgemaakt Ik raad je aan om de video te bekijken. Als je geen Engels spreekt, schakel dan ondertitels in het Russisch in. In de video legt de meester meer details uit van enkele subtiliteiten bij de fabricage van een terreinwagen.
8.3
7
6.7

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...