» Altern. de energie »Een eenvoudige manier om hout, gas en kolen te produceren

Een eenvoudige manier om houtgas en kolen te produceren

Hallo lieve lezers en de bewoners van onze site!
In dit artikel vertelt de auteur van het YouTube-kanaal NightHawkInLight je over de technologie voor het produceren van houtgas. Houtgas zelf heeft veel onzuiverheden van butaan tot methaan en is natuurlijk zeer brandbaar. Ze kunnen niet alleen verschillende materialen en stoffen ontsteken, maar ook als brandstof gebruiken.

Materialen
- Verfblik
- Takken, reepjes
- koperen pijp
- Plastic bakje
- Buis, kogelkraan, plug.

Gereedschap gebruikt door de auteur.
- .

Fabricageproces.
Houtgas wordt geproduceerd onder omstandigheden waarin een materiaal (niet noodzakelijkerwijs hout) wordt verwarmd, maar het heeft geen voorwaarden voor ontsteking, bijvoorbeeld als er niet genoeg zuurstof voor is. Verwarming leidt tot het verbreken van chemische bindingen in organisch materiaal, waardoor methaan en waterstof vrijkomen.
Voor dit experiment selecteert de auteur houtsnippers als organisch materiaal. Hij staat voor de taak om zaagsel zonder zuurstof te verwarmen. De auteur omsluit ze in een kleine metalen container - in een blik verf en probeert er het maximale aantal takken in te vullen.


Als warmtebron gebruikt hij een geïmproviseerde oven gemaakt van een groter verfblik, waarin aan de zijkant een ander kleiner blik wordt gestoken. Het blies.

De kachel is voor tweederde gevuld met hout, hij zal snel uitbranden. En het tweede blikje wordt in het midden geplaatst en stevig gesloten met het "native" deksel. In het deksel zelf is echter een kraan gemaakt van een koperen buis. De auteur buigt de buis in een rechte hoek - dit is het gat waaruit het houtgas zal ontsnappen. Er zal zich positieve druk vormen in de interne afgesloten kamer en lucht van buiten kan de buis niet binnendringen.En zo werkte het systeem. Zoals te zien is op de foto komt het gas vrij snel vrij uit de buis.
De auteur probeert het voor brandbaarheid. Er is een effect, maar het wordt zwak uitgedrukt. Tot zover.Gas moet worden opgevangen, waardoor de concentratie wordt verhoogd. Om dit te doen, moet u de buis zelf iets verlengen zodat deze niet in contact komt met open vuur.

En kijk nu hoeveel potentiële brandstof hier is gevormd. Overigens werd houtgas met succes gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen andere soorten brandstof niet genoeg waren!

Tijdens de gasproductie wordt ook een grote hoeveelheid teer gevormd. Zo'n bijproduct zal de motor natuurlijk verstoppen als dit soort brandstof erin wordt gebruikt. De uitweg is om te leren hoe je deze harsen kunt verwerken, of ze in ieder geval in een aparte tank kunt verzamelen.


Vijftien minuten zijn verstreken sinds de oven werd ontstoken en al het brandhout in de kleine pot brandde uit met de vorming van een bijproduct - houtskool, dat op zichzelf erg nuttig is.

Nu zal de auteur ons een van de methoden (misschien niet de beste) aanbieden om houtgas te verzamelen. Hij legt een nieuwe portie chips in een pot en oven.

Vervolgens bereidt hij een groot aquarium van 100 liter voor, vult het met water, bedekt het met een metalen gaas en zet er een plastic bakje op, waarin zich aardgas zal ophopen.

De auteur gebruikt water als sluiter. Gas dat door water gaat, wordt uit verschillende onzuiverheden gefilterd en condenseert. De container kan ongeveer een liter gas bevatten.


Voordat hij het met gas vult, verwijdert de auteur op originele wijze lucht uit de container. Hier bovenaan het systeem is er een klep. De auteur opent het en zuigt eenvoudig de lucht uit zijn mond, waardoor er water in het vat kan komen.
We moeten wat water toevoegen. Nu zal zich onder de motorkap schoon houtgas ophopen.


Het blijft alleen om de gasgenerator met water op de tank aan te sluiten. De auteur doet dit met behulp van zo'n tube uit het remsysteem van een auto.

Maar daarvoor was er een klein gaatje in de bodem van de container gesneden. Daar wordt het ene uiteinde van de buis ingebracht en aan het andere uiteinde is er een koppeling, waardoor de buis aan de gasgenerator wordt bevestigd.


En het begint het proces opnieuw. Gas hoopt zich snel op in het bovenste deel van de kap.Op deze afbeelding kun je zien hoe de rook begint te bezinken en het schone uitgestoten gas zich bovenaan verzamelt.

Nu, zodat het gas de klep begint te verlaten, moet de hele tank naar beneden worden gedrukt zodat deze onder water gaat, dat wil zeggen, extra druk creëren. Stenen zijn van harte welkom. Onnodig te zeggen dat het onder water duwen van een met gas gevulde tank geen gemakkelijke taak is.


Het gat zelf wordt afgesloten door een plug, maar er wordt een klein gaatje in geboord waardoor gas zal ontsnappen.


De auteur opent de klep ... er klinkt een karakteristiek gesis en de geur van aardgas verschijnt. De klik van een aansteker en ... de auteur gaat ervan uit dat methaan voornamelijk vrijkomt. Zoals je weet, brandt het heel schoon. Als er een aanzienlijk mengsel van butaan was, zou de vlam duidelijker zichtbaar zijn.

Het voordeel van schoon branden is dat het geen roet geeft.Met dank aan de auteur voor een interessante manier om houtgas en houtskool voor de barbecue te krijgen.


Allemaal goed humeur, veel geluk en interessante ideeën!

Video van de auteur is hier te vinden.
8
9.3
8.3

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten
1 commentaar
Het aquarium is jammer! cray

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...