» Van kettingzagen »Zelfgemaakte skelter, of een kinderdroom!

Zelfgemaakte Go-Kart, of een kinderdroom!


Hallo vrienden! Vandaag wil ik je vertellen hoe ik mijn kinderdroom realiseerde. In de kindertijd droomde ik waarschijnlijk, zoals de meeste jongens, van mijn eigen jeugd autowaarop het mogelijk zou zijn om zelfstandig te bewegen. Ik wilde een machine met een motor.

Mijn broer en ik hadden een trapauto, maar dat was helemaal niet wat, en ik wilde natuurlijk meer. In de jaren 90 was ik een tiener en het was minder problematisch om reserveonderdelen te krijgen - motor, wielen en andere onderdelen. Toen ik opgroeide, kreeg ik een hobby: het ontwerpen en produceren van allerlei apparatuur en andere zelfgemaakt, op dat moment kwam het in me op om mijn kinderdroom te realiseren.
Ik wilde heel graag een kleine machine maken, maar dan een zodat ik er gemakkelijk in kon passen.

Ik had een kinderwagen van een oude Java-motorfiets en ik besloot dat ik hem zou gebruiken als een lichaam dat aan het frame zou worden bevestigd. Nu ik het concept van mijn auto had bepaald, begon ik alle onderdelen op een hoop te verzamelen.

Materialen en componenten


1. De motor van de Oeral kettingzaag
2. Versnellingsbak van de motorfiets M-72
3. Wielen van een tuinwagen - voorkant 4 inch (300 mm aan buitenkant), achterkant 6 inch (350 mm aan buitenkant)
4. Achteras 30 mm dik, 900 mm lang
5. Huislagers UCP206 2 stuks. voor achteras
6. Profielbuis 50X30x2 mm voor het frame
7. Stuurwiel
8. Tank van de Oeral kettingzaag

Gereedschap en verbruiksartikelen


1. Bulgaars
2. Slijpschijven afsnijden
3. Lasmachine en elektroden
4. Boor
5. Set van oefeningen
6. Ronde en platte vijl
7. Klinknagelpistool met klinknagels

Start


Velen die zoiets willen doen, begrijpen niet altijd waar ze moeten beginnen, en zo'n project komt in een vroeg stadium van de schepping tot stilstand. Om te slagen en geen problemen te hebben, moet u eerst bedenken hoe uw auto of ander zelfgemaakt product zou moeten eindigen. Vervolgens moet u alle componenten assembleren die u nodig heeft voor montage, en u kunt beginnen met produceren, en ik zal proberen u hierbij te helpen en u te vertellen hoe ik het in fasen heb gedaan.

Video-instructie!Stap één: motorselectie


Ik ben begonnen met het maken van mijn auto met de keuze van de motor is niet toevallig. Ik had een kinderwagen van een motorfiets en ik wilde de motor zo installeren dat deze verborgen was achter de carrosserie van de kinderwagen.Ik wilde ook echt dat de machine eruit zou zien als een echte auto, een versnellingsbak (versnellingsbak) zou hebben en achteruit. Als motor heb ik besloten om de motor uit de Oeral kettingzaag te gebruiken, deze is compact, krachtig (5 pk), heeft geforceerde koeling en centrifugaalkoppeling wat voor mij niet overbodig was. Ik nam het controlepunt van een zware motorfiets M-72 of Dnepr, MT-10, enz. De box heeft 4 versnellingen en 1 achteruit.

Om de motor en versnellingsbak met elkaar te verbinden, nam ik de helft van het carter (vanaf de versnellingsbakzijde) van de motor en maakte er een groef in onder het uitsteeksel op het carter, zodat deze goed aansluit op de motor.


Vervolgens nemen we het controlepunt en snijden we de sjabloon uit langs de contouren van de kartonnen doos. In de sjabloon schetsen we de gaten waardoor de doos in de motor past en snijden we de sjabloon uit.Leg nu de sjabloon op een stuk metaal van 5 mm en omcirkel het en markeer alle gaten. Vervolgens snijden we het metaal langs de gemarkeerde omtrek en boren we gaten.
We bevestigen de plaat aan de doos.

Nu selecteren we een oliekeerring met een buitendiameter voor het gat in het carter en een binnenste voor de diameter van de ingaande as van de doos. We smeren de oliekeerring op de as en plaatsen het carter erop.We brengen de cartergaten over op de plaat, boren deze onder de diameter van de bouten en verbinden de plaat met bouten aan de carter.


Vervolgens moet u het kettingzaagtandwiel demonteren en daaruit de as trekken waarop de koppelingskom is gemonteerd. Snijd de as langs het tandwiel.

Dit stuk as moet aan de ingaande as van de versnellingsbak gelast worden. Om alles recht te zetten, heb ik een stuk paroniet van 1 mm dik gesneden en in het midden van de kokeras gestoken, en de as van de versnellingsbak erin.


Na het controleren van de uitlijning verbrand ik de schacht rond de omtrek.


We bevestigen de plaat met het carter aan de versnellingsbak en zetten de koppelingsplaat op de as en klemmen hem vast met een moer.


Om de bak op de motor aan te sluiten heb ik de klem van het stuur gesneden en de motor en versnellingsbak ermee verbonden.
Video-instructie!
Stap twee: Frame maken


Laten we nu het frame maken. Voor het frame heb ik een profielbuis 50x30x2 mm gekocht. Ik heb de lengte van het frame onder de wandelwagen aangepast zodat het niet veel uitsteekt. Om het makkelijker voor je te maken om te weten waar de afmetingen zijn, heb ik een tekening gemaakt.

Rama kookte op een vlakke tafel, maar legde alles op bakstenen zodat het mogelijk was om op wielen te proberen, en het was handig om van alle kanten te koken.Nadat ik de twee delen van het frame over elkaar heb verbonden, probeer ik een kinderwagen, leg ik de wielen bloot en plaats ik markeringen op het frame waar de wielen zullen worden gemonteerd.Vooraan, voor het monteren van de wielen aan het frame, las ik een stuk profielbuis 40x25x2 mm.

Vanuit een hoek van 40x440 mm heb ik de houder voor de achteraslagers uitgesneden en gaten geboord. UCP206 behuizingslagers voor de achteras met een diameter van 30 mm.


Ik las de hoeken aan het frame, bevestig de behuizingen eraan en steek de as met wielen in de lagers.Van een kanaal van 100 mm maak ik beugels waaraan roterende tappen worden bevestigd.

Onder de interne afmeting van het kanaal werden bussen met gaten voor de drijfstang bewerkt.


De draaipen is gelast van de as en as in een hoek van 10 °, voor een betere bestuurbaarheid en stabiliteit van de machine.

De voorwielnaven zijn vervaardigd uit de carrosserie van de autopomp. Van welke auto kan ik niet met zekerheid zeggen, want ik heb deze koffers gevonden voor de opvang van schroot.
Conische lagers worden in de naaf gedrukt.
Voorwielen van een tuinkruiwagen met een diameter van 300 mm.


De binnenkant van de schijven is machinaal bewerkt en het overschot is afgesneden om de landing van de naven niet te belemmeren.


Ik heb gaten in de naven geboord voor het monteren van schijven en ze vastgeschroefd.Aan de wielas is een drukring gelast, waar het naaflager tegenaan komt.

Nu verbinden we de draaipen met de stang aan de beugel. De naaf met het wiel vastgeschroefd wordt op de as gemonteerd en vastgezet met moeren. Snijd nu de voorbalk in een hoek van 10 ° en las er een beugel met een pen en een wiel aan vast.

De beugel is 10 ° naar voren gekanteld.


Video-instructie!
Stap drie: stuurberekening


Ga nu verder met de berekening van de besturing. Om alles goed te doen, gebruiken we de Akkerman-formule. Om te beginnen bevestig ik de draaipennen op hetzelfde niveau en de assen moeten evenwijdig zijn aan de balk.


Nu maak ik van de plaat twee roterende bipoden.

Om ervoor te zorgen dat de wielen bij de bochten de juiste straal beschrijven, moet u de bipods in de juiste hoek aan de pennen lassen. Om dit te doen, bond ik de draad aan het midden van de achteras en trok deze naar de draaipen; nu kun je zien in welke hoek de bipod moet worden gelast.

We herhalen exact dezelfde procedure aan de andere kant en lassen de stootvoegen.


Ik las een bipod aan de stuuras gemaakt van een buis.

Ik las een stuk van de as die de buis van de stuuras in het frame komt.

Ik heb stuurstangen gemaakt van buizen aan de uiteinden waarvan ik moeren heb gelast om de lengte van de stangen aan te passen.

Ik zet de staven op hun plaats en zet ze vast met moeren.

Video-instructie!
Vierde stap: het installeren van de motor en achteras


Ik heb de bussen die ik eerder had besteld op één plek van de turner gesneden, zodat ik ze gemakkelijk op de as kon plaatsen, en om ze te bevestigen, gaten in de bussen boren en de M8-draad voor de bouten doorknippen.De sluitringen zijn gemaakt van 4 mm dik plaatwerk waarop de wielen zouden worden geschroefd. De binnenkant van de ring is even groot als de sleeve en past er vrij op.
Ik las de ring aan de huls.
Minsk nam de remtrommel van het voorwiel van de motorfiets. Het is aan de buitenkant gestikt en er is een groef gemaakt onder de ring.We plaatsen de ring in de trommel en boren gaten voor de bouten. We hebben de M5-draad afgesneden en de bouten vastgedraaid, waarbij de ring op zijn plaats is bevestigd.


We lassen de bus aan de remtrommelring.Ik las een ring met bouten aan de derde huls waarop het tandwiel zal worden geschroefd.Eerst plaatste ik een ster van een Chinese bromfiets met 428 treden voor 41 tanden, maar daarna veranderde ik hem in een zelfgemaakte omdat er niet voldoende tractie was.De leidende ster van dezelfde bromfiets met een steek van 428 bij 15 tanden wordt machinaal bewerkt en aan de versnellingsbakvork gelast.


Nu verzamel ik alle bussen op de as en bevestig ik ze. In eerste instantie dacht ik aan het monteren van bussen op een as met pluggen, maar toen weigerde ik en klemde ik de bouten gewoon vast op de bussen. Omdat het binnenste deel van de huls precies onder de diameter van de as 30 mm werd bewerkt, bleek de verbinding erg strak te zijn, waardoor de bussen niet konden draaien.
Vervolgens leg ik de ketting op de tandwielen, zet de versnellingsbak op het frame en las de doos aan het frame.


Nu de versnellingsbak op het frame is gemonteerd, wordt de motor eraan gekoppeld en las ik de motor aan het frame.

Video-instructie!
Stap vijf: Body Mount


De carrosserie van mijn machine wordt een oude wieg van een Java-kinderwagen van glasvezel. En nu is het tijd om het op het frame te installeren. De wieg is in twee delen gemonteerd en in het midden met elkaar verbonden. Ik heb het verdeeld en het onderste deel op het frame geplaatst.

Na montage heb ik de grinder op de juiste plekken gesneden zodat de wieg op het frame zit.Ik zet de bovenkant van de wieg en maak een frame uit de buis om de rugleuning te bevestigen.

Ik las een kleine afstandhouder uit een dunne buis waarop de bovenkant van de wieg zal rusten.

Vervolgens kook ik het binnenframe waarop de bovenkant van het lichaam zal passen.

Nu installeer ik de voorrem en het gaspedaal.

In de onderkant verwijder ik het teveel.

Ik buig het voorframe in de vorm van een wieg en las alle naden.


Nu stel ik de stoel bloot in een hoek die handig is om te zitten en las de houder aan het frame.Voor het frame onder mijn voeten zet ik een paar stukjes blik vast.Ik sluit de gashendel aan op het pedaal en trek aan de retourveer.


Ik heb de stuuras op zijn plaats gezet en een extra houder op het frame gelast.


Stuurwiel vanuit een of ander vlak, gewoon strak aan de stuuras gelast.

Ik markeer de achterkant van de bovenkant van het lichaam en knip het kofferdeksel uit.Na alles op een hoop te hebben verzameld, bleek zo'n machine.Video-instructie!
Stap zes: remmen en schakelen


De keuzehendel is gemaakt in de vorm van een handvat en is samengesteld uit verschillende tuimelaars in verschillende richtingen en de assen waarop ze zijn bevestigd, evenals verschillende stangen en een as.

De rem is gemaakt van de trommel van het voorwiel van een motorfiets Minsk.De binnenkant van de hoes met kussens is bewerkt tot de diameter van de achteras. Het deksel is op de houder vastgeschroefd, aan het frame gelast.De rem wordt geactiveerd door het pedaal in te drukken en kracht over te dragen naar de remblokken via de kabel.Video-instructie!
Conclusie


Nu, na de eindmontage, kunt u alles schilderen en de machine een meer esthetische uitstraling geven. Helaas was ik niet klaar met alles wat ik op de typemachine had gepland. Dit ontwerp is niet helemaal geschikt om op ruw terrein te rijden en in eerste instantie bevroor ik het project en veranderde het later volledig in een buggy. Nu kunt u veilig doorgaan met de test.


Tot slot wil ik zeggen, als je een kind hebt en een verlangen hebt, doe dan samen iets soortgelijks. In mijn jeugd maakten vader en mijn broer een driewielige fiets en je kunt je niet eens voorstellen hoeveel vreugde, positieve emoties en indrukken van deze techniek waren. Vele jaren gingen voorbij en herinneringen bleven voor het leven. Geloof me, als je zoiets doet, zal je kind dit ook nooit vergeten. Natuurlijk zijn er nu veel speelgoed en uitrusting van zo'n plan te koop, maar gemaakt doe het zelf zal voor altijd worden herinnerd!
9.2
9.8
9.3

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten
10 opmerkingen
De auteur
Er is geen verschil op een kaart; dit is ter referentie! Het feit dat de wegligging met zo'n aandrijving erger is, zeker met een volledige bocht, zal ik niet tegenspreken. Zo'n optie is gemakkelijker en goedkoper te implementeren.
Ja, God zij met hem, Trabant, nou, een ongelukkig voorbeeld. Ik bedoelde de ongepastheid van harde montage van de aandrijfwielen. Probeer een babyauto te rijden, zelfs met slechts twee wielen die stevig met elkaar zijn verbonden, en probeer te draaien. Daarom had ik het over één aandrijfwiel.
Misschien bereikten de "Trabants" en "Wartburgs" Rusland niet eens.)))). Maar wij (Wit-Rusland) hadden een dozijn dozijn! ...
Toen Duitsland zich verenigde, werden deze machines verboden voor gebruik - ze hebben tweetaktmotoren! Overhandig de auto aan de stortplaats - u moet een paar honderd mark betalen! (Voor de "Oost-Duitse" - niet zo weinig). Er waren veel gevallen waarin de Duitsers naar Polen gingen en gewoon gooiden! (Ik weet van horen zeggen - zoals de meeste inwoners van Brest, reisde toen door heel Polen en de helft van Duitsland)))).
En de 'sluwe Wit-Russische jongens' deden toen het volgende: ze verzamelden 'Trabanty' en 'Wartburgs' gratis bij de Duitsers, ze verwerkten alles legaal, haalden ze er met autotransporters uit (gelukkig weegt hij 600 kg en legt ze twee keer zoveel 'honden' in de autotransporter, dan gewone auto's)))), ontvangen van de staat een soort van "milieugeld". En we verkochten ze al in de dorpen voor 50-100 dollar.
Over het feit dat "op één wiel" - MYTHE !!! Over de "kettingoverbrenging" - ook !!! Normale voorwielaandrijving daar !! En een doos met vier versnellingen. Trouwens, de motor staat in lijn en dwars over "alle plastic" - ook een mythe! Alleen de vleugels, motorkap en kofferbak zijn composiet.
Er was trouwens een grapje. Toen iedereen zonder uitzondering gas begon te leveren, arriveerde een gepensioneerde bij de Trabant en wilde ook leveren ... Tegelijkertijd lukte het hem met grote moeite uit te leggen dat je niet met gas kon twisten in een tweetakt ...)))))
(Ik zat per ongeluk in deze autoservice (mijn vriend opende hem) en luisterde naar het gesprek. Ik overtuigde de gepensioneerde gewoon: hij vroeg hoe hij olie en gas zou gaan mengen?))))
Trouwens, deze "Velorex", die in het artikel ook samengesteld is.
Citaat: pogranec
Ik hoorde niet van plastic, maar van glasvezel. Ik heb zelf gaten op Moskvich dichtgemaakt met glasvezel bedekt met epoxy, niet erger dan metaal.

Ik heb in mijn jeugd een kuip en een helm gemaakt.Het was gevormd uit klei)))). Glasvezel verbrand met een brander en bezonken, geïmpregneerd met epoxy. En dan (aandacht !!!))) .... HANDMATIG eerst gepolijst met een rasp, dan met een blok, dan met een schuurlinnen !!!
.. Wie probeerde zo'n composiet te wrijven met een schuurlinnen - hij zal begrijpen))))
Over plastic is geen mythe, maar geen karton. De kartonnen mythe ontstond na de eenwording van de DDR met de BRD. En over de rit zogenaamd op één wiel - hier
Ik hoorde niet van plastic, maar van glasvezel. Ik heb zelf gaten op Moskvich dichtgemaakt met glasvezel bedekt met epoxy, niet erger dan metaal.
Dit is geen mythe, maar een realiteit. Ik heb 82-84 jaar in de GSVG gediend, en ik zag de "Trabants" dichtbij en niet alleen, en we spraken met de Duitsers. Ik ruzie niet over de kettingaandrijving, ik keek niet onder de motorkap, maar het feit dat het lichaam van plastic was, is zeker, ik moest de Duitsers uit het vuil duwen (nou ja, naar onze mening is dit slechts een plas). Hij had een voorwielaandrijving, een Duitser reed achter het stuur en de andere zat op de motorkap boven het stuur. Toen hoorde ik over één aandrijfwiel. Het lijkt de waarheid, want op hun wegen is meer niet nodig,
Over één aandrijfwiel is een mythe, zoals over een kettingaandrijving, en over een kartonnen body.
Geweldig! Dat is gewoon, zoals ik het begrijp, deze machine heeft geen differentieel. In dit geval was het mogelijk om het pad van de DDRovsky "Trabant" met één aangedreven wiel te volgen. Het hangt natuurlijk allemaal af van hoeveel en waar je ermee moet rijden. En ja, het is goed om een ​​machinepark tot je beschikking te hebben, of in het slechtste geval een bekende turner (als je voor alle details betaalt, is het gemakkelijker om een ​​gebruikte ongeldige te kopen). Over het algemeen "offset" en een enorm pluspunt voor het geleverde werk!

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...