» Van kettingzagen »Borstelkop voor kettingzaag (uitbreiding van functionaliteit)

Borstelmondstuk voor kettingzaag (uitbreiding van functionaliteit)


Hallo allemaal, ik presenteer onder uw aandacht een ander origineel zelfgemaakt schrijvers uit Polen. Deze keer zullen we een mondstuk voor een kettingzaag overwegen, waarmee u gemakkelijk en snel verschillende oppervlakken kunt reinigen. Dit gebruiken armaturen u kunt metaal gemakkelijk van roest verwerken, oude verf verwijderen enzovoort. Bovendien gaat het gereedschap om met de verwerking van een houten oppervlak. Na deze behandeling wordt het materiaal weer glad als na het slijpen.De tool bleek eenvoudig in gebruik, veilig en vrij eenvoudig te monteren. Het grote voordeel van zelfgemaakt werk is dat u de kettingzaag niet opnieuw hoeft uit te voeren, u kunt hem blijven gebruiken voor het beoogde doel, door een standaardband met een ketting te plaatsen. Onze schuurkop is gebaseerd op een oude band en ketting. Het belangrijkste hulpmiddel voor het maken van een spuitmond is een draaibank, maar u kunt eenvoudig het benodigde onderdeel bestellen met een draaiknop. We zullen dus in meer detail bekijken hoe een dergelijk mondstuk moet worden gemonteerd!

Door de auteur gebruikte materialen en hulpmiddelen:

Materiële lijst:
- borstels van een metaaldraad voor de molen;
- vierkante stalen buizen;
- twee lagers met beugels;
- bouten, schroeven, moeren etc .;
- Een oude band van een kettingzaag en een ketting;
- een sterretje voor een kettingzaag;
- plaatstaal;
- aluminium plaat (om een ​​schild te maken);
- hoek.

Gereedschapslijst:
- ;
- ;
- bankschroef;
- ;
- sleutels;
- marker, liniaal;
- tik voor draadsnijden;
- molen;
- bandschuurmachine (optioneel).

Zelfgemaakt productieproces:

Eerste stap. Productie van een werkende as
Om de werkas te maken, hebben we een lange draadbout of alleen een draadstang nodig. Dankzij de schroefdraad plaatsen we de borstelschijven op de as. Maar om de lagers op de as te bevestigen, moeten we ervoor zorgen dat het lager goed op de as past en niet naar buiten hangt. Om dit te doen, draait de auteur de moeren op de draadstang vast en slijpt vervolgens hun buitendiameter op een draaibank zodat de gewenste asdiameter wordt verkregen.Stap twee Borstels installeren op de as
Eerst installeren we een lager aan het ene uiteinde van de as; het is bevestigd met een moer. Verder kunnen borstels op de draadstang worden gewikkeld. De auteur gebruikt een schroevendraaier voor snelle montage. Vervolgens installeren we aan de andere kant het lager.

Stap drieProductie en installatie van een aangedreven tandwiel
Een aangedreven tandwiel wordt kant en klaar gekocht, dit is een sterretje voor een kettingzaag. Daaronder moeten we een adapter maken die deze op de werkende as zal bevestigen. Om het te malen, heb je een moer en een draaibank nodig. We slijpen een adapter met zo'n diameter zodat deze strak in het tandwiel past. Vervolgens drukt de auteur met een bankschroef de huls in het tandwiel. Las daarna het tandwiel aan de adapter.

Dat is alles, het blijft ons om een ​​asterisk op de werkende as te winden. Verder boort de auteur voor extra fixatie gaten in de assen en snijdt de draad af. We draaien de schroeven daar en zetten een paar brede ringen op.
Stap vier Basis voor mondstuk
Nu moeten de lagers op een betrouwbaar frame worden gemonteerd. Snijd eerst twee stukken van de vierkante buis en schroef deze onderdelen met bouten en moeren op de lagers. Nou, dan hebben we een onderdeel nodig dat alles met elkaar verbindt. Voor deze doeleinden gebruikte de auteur plaatstaal. Knip dan het gewenste stuk af en las alles aan elkaar. Als resultaat moet het ontwerp een vorm aannemen die lijkt op de letter "H". We lassen de lassen, de auteur doet dit op een bandmachine, maar er zijn genoeg slijpmachines met slijpschijven.


Stap vijf Kettingzaagvoorbereiding en installatie van mondstukken
Nu nemen we een kettingzaag, structureel hoeven we er niets in te veranderen. Verwijder gewoon de hoes die de band vasthoudt. Nu hebben we een ketting en een band nodig. Het komt erop neer dat de band iets korter is dan de ketting. Als u zo'n montage niet kunt vinden, kunt u eenvoudig een stuk van de band afsnijden.Vervolgens moet de band worden versterkt, zodat hij niet springt en bestand is tegen hoge belastingen. De auteur legt er nog een deel op en snijdt het uit dik plaatstaal. We boren er gaten in en snijden de draden, we boren ook gaten in de band. Nou, dan verdraaien we dit hele ding met behulp van schroeven.

Dat is alles, daarna blijft het om ons mondstuk te installeren. Het wordt eenvoudig in het gewenste onderdeel aan de band gelast. Houd in dit geval rekening met de spanning van de ketting, deze mag niet te veel doorhangen, anders kunt u hem niet trekken met de stelschroef op de zaag.

Stap zes Borstelbeschermer
Voor borstels is het noodzakelijk om een ​​beschermende vleugel te maken, anders vliegt al het afval van het te reinigen product naar je toe. Om zo'n afscherming te maken heeft u dun plaatstaal of plaatstaal nodig. Snijd het gewenste stuk af, buig het gewenste profiel en bevestig het vervolgens met een paar schroeven aan het frame.


Zevende stap. Bandenwacht
Het is uiterst belangrijk om een ​​bescherming voor de ketting te maken, omdat deze ernstig letsel kan veroorzaken. Om zo'n schild te maken, heb je een stalen hoek nodig, waarvan de lengte twee keer het afsluitbare oppervlak van de band moet zijn. In het midden van deze hoek maakt de auteur veel bezuinigingen, zoals te zien is op de foto. Nu kunt u de hoek eenvoudig naar het gewenste profiel buigen, hierdoor krijgen wij een hoogwaardig gemaakt schild.

Om dit schild te bevestigen hebben we twee platen met gaten nodig. We bevestigen deze platen verticaal aan de band en grijpen vervolgens het schild eraan vast door te lassen. Nou, verwijder dan het schild en las tenslotte het product door te lassen. We reinigen lassen zodat alles er netjes uitziet. Dat is alles, nu is het schild helemaal klaar voor installatie op zijn plaats! Het is mooi, netjes en sterk geworden.Stap acht. Zelfgemaakte tests!
Ons apparaat kan getest worden! Eerst moeten we vet toevoegen aan de olietank van de zaag, omdat de band dit nodig heeft. Smering is hier echter niet zo belangrijk, omdat we geen hout zullen zagen met een ketting. Dat wil zeggen dat er heel weinig olie nodig is, de ketting kan af en toe handmatig worden gesmeerd. Nou, dan starten we de zaag en warmen hem op, je kunt experimenten starten!

Om te beginnen besloot de auteur om de stalen vierkante tour van roest te reinigen, hij deed het perfect, het metaal begon te schijnen.

De volgende test was een stuk rail bedekt met roest. En de machine heeft deze taak zonder moeite uitgevoerd!


Nu besloot de auteur om het apparaat in een boom te testen. De borstel maakt het van zeer hoge kwaliteit, terwijl de boom glad wordt, net als na het malen. Dat wil zeggen dat niet alleen vuil wordt verwijderd, maar ook de bovenste laag hout wordt verwijderd.
Wat betreft andere soorten verontreinigingen, deze machine reinigt ook gemakkelijk een bouwwagen die is vervuild met cement en andere verontreinigingen. En het zelfgemaakte product werd getest op een naburige auto, de ervaring heeft geleerd dat het mondstuk zelfs de verf perfect reinigt! Maar bedenk niet om dit experiment met je buurman te herhalen!

Hierop worden het project en de tests voltooid en wordt alles redelijk succesvol en efficiënt voltooid. Zelfgemaakt wordt heel eenvoudig, maar er zijn veel manieren om het te gebruiken. Zelfgemaakte mobiel, u kunt de auto overal mee naartoe nemen. Materialen voor de fabricage zijn goedkoop. Ik hoop dat je het project leuk vond en dat je waardevolle informatie voor jezelf hebt gevonden in het artikel. Veel succes en creatieve inspiratie, als je dit ineens wilt herhalen!10
4
7

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...