» Altern. de energie » Windmolens »Motorgebaseerde windmolen van hovercraft

Motorfiets windmolen van HoverboardMet de ontwikkeling van technologie wordt alternatieve energie steeds meer onderdeel van het leven van de moderne samenleving. Zonne-energie, windgeneratoren, waterkrachtcentrales en zelfs geothermische verwarming zijn niet langer een nieuwsgierigheid voor een modern persoon. Veel van deze ambachtslieden verzamelen van geïmproviseerde materialen.

Dus besloot de Meester om zijn eigen windgenerator te monteren. Indien mogelijk gebruikt de meester de materialen voor de windmolen.

Gereedschap en materialen:
-Oude gyroscooter;
- PVC buis;
-Ronde metalen platen;
-Metalen strip;
- Gegalvaniseerde 5 mm buis;
-Boord;
-Fasters;
-Boor;
- Elektrische decoupeerzaag;
- Haakse slijper;
-Soldeeraccessoires;
- Tang;
-Potlood;
-Roulette;
-Plex;
-Lasmachine;
- Spuitbus met verf;
PCB en onderdelen voor de gelijkrichter;
Stap één: Generator
Als generator besloot de meester om een ​​borstelloze motor van een gyroscooter te gebruiken. Een dergelijke motor heeft verschillende voordelen, vergeleken met een vergelijkbare commutatormotor in grootte. Gebrek aan borstels en dus hun slijtage. Stroomopwekking zelfs bij lage toerentallen. Dit alles spreekt voor een borstelloze motor.

Deze gebruikte motoren zijn in de meeste gevallen in goede staat, maar het is beter om te controleren.
Sluit een 12 volt gloeilamp aan op twee willekeurige van de drie draden. Schroef de motoras met de hand los. Het lampje moet gaan branden. Herhaal de handeling door een van de draden te vervangen.

Vervolgens demonteert de meester de motor.Stap twee: adapter
Om de motor te laten draaien, moet je windenergie omzetten in mechanische energie. Dat wil zeggen, om de motor te laten draaien, moet u de messen installeren.
Om de messen te bevestigen, snijdt de meester twee ronde metalen platina en vijf rechthoekige platen uit. De meester boort de gaten in de platen volgens het patroon. Deze gaten zijn aangepast voor standaard motorsteunen. Na het boren van gaten worden de platen geverfd.

Stap drie: Installeer de adapter

Vervolgens haalt de wizard de adapter op.Bij het monteren moet je proberen, zoveel mogelijk in evenwicht te brengen.Schroeft de adapter op het motorrotorhuis.

Stap vier: beugel
Deze beugel wordt enerzijds aan de motor bevestigd en anderzijds aan het draaimechanisme. De meester snijdt het uit een metalen strip. Boor montagegaten.Stap vijf: draaibaar
Om de messen in de wind te houden is een draaimechanisme nodig. Om tijd, geld en veel bewerkingen te besparen, heeft de meester het scharniermechanisme van het hoverboard aangepast, waardoor u het bord in elke gewenste richting kunt kantelen om te draaien.Moet het platform van het hoverboard demonteren. Het is gemaakt van metaal en is verbonden door een huls en bouten. Vervolgens snijdt het van het platform het deel af waar de huls is geïnstalleerd. Een deel van de mouw is afgesneden.
Om het draaimechanisme op het rek te monteren, maakt de meester een houder. Mount, dit zijn twee ronde metalen platen. Eén plaat wordt aan het draaimechanisme bevestigd, de tweede wordt aan het rek gelast. In de platen zijn montagegaten geboord.
Stap zes: staart
De staartmeester sneed 10 mm uit multiplex. De staart is bevestigd met twee metalen platen en een zeshoekige staaf.
Zevende stap: de messen
De meester sneed de messen uit een plastic buis. Eerst sneed hij één mes en gebruikte het vervolgens als sjabloon om er nog vier te maken. De bladen, met een totale lengte van 101 cm, hebben een breedte van 13 cm in de breedte en 5 cm in het smalle gedeelte.

Stap acht: schilderen
Om onderdelen tegen roest te beschermen, bestrijk ze met verf.Stap negen: bouwen
Toen de onderdelen droog waren, begon de meester te verzamelen.
Monteert een draaimechanisme.
Bevestigt de beugel.De motor wordt aan de beugel bevestigd en (tijdelijk) op het bord geschroefd.
Bevestigt de staart.
Installeert de messen.
Stap tien: gelijkrichter
Deze motor zal, wanneer de stator draait, een driefasige wisselstroom opwekken. Om er een permanente meester van te maken, ontwierp en vervaardigde hij een gelijkrichter.
Printplaten zijn niet besteld door een gespecialiseerd bedrijf. U kunt een bordschets downloaden hier.De master installeert de gelijkrichter.


Stap elf: ga staan
De standaard is gemaakt van verzinkte buis. Het onderste uiteinde wordt met een metalen beugel aan het dak bevestigd. Aan de bovenste meester is een eerder gemaakte houder gelast.


Schroeft de generator op de basis.

Verbindt de generator met de gelijkrichter.Met een aan de generator bevestigde gelijkrichter wordt de generator op het dak gemonteerd. De hoogte is bijna 120 cm.
Verder sluit de master, voor de belasting, op de gelijkrichter een 12 V loodzuuraccu aan, samen met een step-down / step-up converter.

Tests van de generator hebben aangetoond dat de generator bij een windsnelheid van 5 tot 7 m / s de volgende kenmerken heeft:
Spanning 12-15 V.
Stroom 10-14 A
Vermogen is ongeveer 150 watt.
Het hele proces van het samenstellen van een windgenerator is te zien in de video.
7.8
7.4
8.1

Voeg een opmerking toe

  • lachglimlachtxaxaokweet het nietyahoonea
   baaskrabbendwaasjaja-jaagressiefgeheim
   sorrydansdance2dance3pardonhulpdrankjes
   stopvriendengoedgoedfluitjebezwijmdtong
   rookklappencrayverklarenbeledigenddon-t_mentiondownloaden
   hittebooslach1mdavergaderingmoskingnegatief
   not_ipopcornstraffenlezenschrikschriktzoeken
   bespottendankjewelditto_clueUmnikacuutmee eens
   slechtbeeeblack_eyeblum3: oopscheppenverveling
   gecensureerdbeleefdheidgeheim2bedreigenoverwinningyusun_bespectacled
   shokrespektlolvoorgekomenwelkomkrutoyya_za
   ya_dobryihelperne_huliganne_othodifludverbodsluiten
3 commentaar
Gast Eugene
Wauw, zonder een woord te zeggen, ik heb een windmolen bijna precies hetzelfde gemaakt)
Gast ANDREW
Het is ook noodzakelijk dat het rotatiemechanisme geen rotatie van meer dan 360 graden in één richting toestaat, anders zal het de draden verdraaien wanneer de windrichting verandert, en de stroomtransducer moet zich het dichtst bij de batterij bevinden, de wisselstroom heeft minder transmissieverliezen.
Serieus werk, maar het lijkt mij dat draaien niet de meest betrouwbare verbinding is in een vochtig klimaat, en zwarte verf is niet de beste kleur voor hete zonnige breedtegraden. goed

We raden je aan om te lezen:

Geef het voor de smartphone ...